NEŠTO NOVO!

U ponedjeljak smo započeli s novim preventivnim aktivnostima usmjerenim na djecu i mlade osobe. Započela je edukacija edukatora i edukatorica o prevenciji rodno uvjetovanog nasilja u obliku koji se dosad nije provodio na području Krapinsko-zagorske županije. U edukaciji zajedno sudjeluju učenici i učenice te stručni suradnici i nastavnici srednjih škola i učeničkog doma. 

Cilj edukacije je unaprijediti znanja stručnih suradnika i nastavnika o rodno uvjetovanom nasilju, pojavnosti elektroničkog seksualnog i rodno uvjetovanog nasilja među djecom i mladima, te educiranje djece i mladih radi osiguravanja razmjene provjerenih informacija i znanja među vršnjacima. Po završetku ove edukacije, stručni suradnici i nastavnici upoznat će se s raznovrsnim aktivnosti usmjerenim na prevenciju rodno uvjetovanog nasilja među djecom i mladima te će naučiti kako ih provoditi. Učenici i učenice postat će vršnjački edukatori koji će moći stečena znanja i provjerene informacije prenositi svojim vršnjacima. 

Veseli nas interes mladih za ovu temu i te njihova aktivna uključenost kroz izražavanje vlastitih iskustava i mišljenja. Radujemo se idućem susretu!

Skip to content